Over onze Vakantiehuizen in de Algarve
Alle villas, vakantiehuisjes en appartementen die wij verhuren in de Algarve, liggen allen rondom Lagos, Praia da Luz, Burgau, Budens / Salema. De vakantiewoningen worden regelmatig door ons bezocht, de eigenaren zijn vrienden of kennissen van ons, dus het zakelijk belang en de gezelligheid gaan bij ons hand in hand. Bij verscheidende vakantiehuizen verzorgen wij zelf de aankomst van onze gasten, zodoende worden deze vakantiewoningen zeer dikwijls door ons bezocht.
Enkele villa´s en vakantiehuisjes worden een groot deel van het jaar door de eigenaren zelf bewoond en zijn daarom niet het hele jaar door beschikbaar.
Ga je binnenkort trouwen en zoek je een romantisch vakantiehuisje in de Algarve of ben je al zolang getrouwd dat er gejubileerd moet worden met de hele familie.
Er zijn villa´s met 2 slaapkamers maar ook met 4 slaapkamers, in de vakantiehuizen varieert het aantal van 1 tot 3 slaapkamers.
Voor iedereen is er wel wat leuks te doen in de Algarve ….. wandelen, surfen, duiken, golfen, lekker luieren bij het zwembad of op het strand, heerlijk eten onder de palmen aan een kleine baai of op een terrasje van één van de Portugese restaurantjes in Lagos of één van de omliggende dorpen.Speciale service voor onze gasten
Wij kunnen voor onze gasten, tickets boeken met een leuke korting voor o.a. Seafaris, ZooLagos, Zoomarine, Slide & Splash, Days of Adventure, Aquashow, Bom Dia, Southwest Charters, Discover tours of een gezellige Jeep Safari met een heerijke lunch. En nu ook SkyDiven vanaf het vliegveld in Alvor.
Meestal kan dat eenvoudig via Whatsapp maar er zijn ook papieren tickets die je even bij ons kunt ophalen.Meer informatie over de Algarve ~ Portugal
De Algarve is het meest bekend om zijn velen stranden, het plezierige klimaat, gezellige pittoreske vissersdorpjes met hun vrolijk gekleurde vissersbootjes, wordt steeds meer gezien als een heerlijke vakantiebestemming. De Portugezen zijn vriendelijke mensen en spreken Portugees, in de toeristische plaatsjes wordt door de jongere generatie veelal ook goed Engels gesproken maar ook de oudere generatie probeert meestal met handen en voeten en een paar Engelse woorden, zich verstaanbaar te maken.
De vele kleine en grotere stranden zijn grote trekpleisters, er zijn enkele lange zandstranden met duinen maar over het algemeen is de Algarve rijk aan kleine standjes met enorme rotspartijen die door de erosie de meest wonderbaarlijke vormen hebben gekregen.
Als het laagwater is kun je vaak van het ene strandje naar het andere lopen.
Aan de westkust, voor vele het surfparadijs, zijn meestal enorme golven, de zuidkust daar tegenover heeft meestal een rustige branding.
Het Portugese landschap in de Algarve is heuvelachtig en doet ruw aan met in het voorjaar een kleurige flora. Er zijn vele sinaasappelplantages, vijgenbomen, kurkeiken, eucalyptussen en olijfbomen maar ook groeien en bloeien er in dit subtropische klimaat vele oleanders, orchideeën, camelia’s en cactussen.
De Portugese bevolking is dol op eten, het liefst met de hele familie en ze zijn gek op kinderen.
Als er wat te vieren valt wordt er geen oppas gezocht voor de kleintjes maar die gaan gewoon mee en worden door de Portugezen erg vertroeteld. Voor een Portugees is lunchen het belangrijkste, dat doen ze zeer uitgebreid, meestal is dit een drie gangenmenu. ’s Avonds eten ze weer een warme maaltijd maar die is wat eenvoudiger en lichter verteerbaar. Fado is voor veel Portugese de mooiste muziek, wordt gezongen door een Fadozanger of Fadozangeres die meestal wordt begeleid door iemand die een viola bespeeld en/of iemand die een gitaar bespeeld. Het klinkt melancholisch en gaat over meestal over het onafwendbare noodlot.
Wij proberen altijd direct te reageren.                   Ja, ik wil graag meer details

Natuurlijk is een Whatsappje ook altijd welkom.


Voor onze All-Risk verzekerde auto´s betaalt u geen Borg.
Er zijn absoluut geen bijkomende kosten en uw auto staat voor u klaar op de Luchthaven van Faro of in Lagos
Ook vanaf Lissabon verzorgen wij graag uw All-Risk verzekerde auto. Dan staat hij voor u klaar op de Luchthaven van Lissabon.

© 2008-2023 Marianne Peters